Politika zaštite privatnosti korisnika AX Systems Adria j.d.o.o. (u primjeni od 23.05.2018.)

1. Uvod

Ovom politikom privatnosti uređujemo način na koji postupamo s Vašim osobnim podacima.

Politika privatnosti informira Vas o podacima koje prikupljamo, načinu na koji prikupljamo podatke, svrsi za koju prikupljamo i koristimo podatke, s kim dijelimo Vaše podatke, koliko ih dugo čuvamo te o Vašim pravima.

AX Systems Adria j.d.o.o. posvećen je zaštiti osobnih podataka prikupljenih u skladu s temeljnim načelima zaštite podataka, prvenstveno djelujući u skladu s Uredbom Europskog parlamenta i vijeća 2016/679 od 27.04.2016., (Opća uredba o zaštiti podataka ), propisima Republike Hrvatske te odredbama navedenim u ovoj politici privatnosti ( u daljnjem tekstu: Politika privatnosti).

Definicije:

Definicija osobnih podataka znači bilo koji podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi. Pojedinac čiji identitet se može utvrditi jest osoba koja se može identificirati, direktno ili indirektno, osobito pomoću identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

Kad koristimo pojam „obrada“ mislimo na bilo koji postupak ili skup postupaka koji se obavljaju na osobnim podacima ili na skupu osobnih podataka, automatiziranim sredstvima, kao što su prikupljanje, bilježenje, organizacija, strukturiranje, pohrana, prilagodba ili izmjena, pronalaženje, obavljanje uvida, uporaba, otkrivanje prijenosom, širenjem ili stavljanjem na raspolaganje na drugi način, usklađivanje ili kombiniranje, ograničavanje, brisanje ili uništavanje.

2. Tko kontrolira podatke

AX Systems Adria j.d.o.o. određuje svrhu i sredstvo obrade Vaših osobnih podataka u kojem kontekstu se smatra Voditeljem obrade.
Noseći se sa svojim zakonskim odgovornostima, Voditelj obrade odgovoran je za pohranjivanje i upotrebu osobnih informacija na računalo ili ručne datoteke.

Pojedinosti o kontaktu:

AX Systems Adria j.d.o.o.
Ulica grada Vukovara 16
HR – 10000 Zagreb
Email: info@irgrijanje.hr

AX Systems Adria j.d.o.o. ne  zapošljava službenika za zaštitu osobnih podataka. Ako imate bilo kakvo pitanje koje se tiče osobnih podataka koje ste nam pružili, molimo Vas da kontaktirate AX Systems Adria j.d.o.o. u bilo koje vrijeme.
Za pojedinosti ili kako nas kontaktirati, molimo pogledajte „Pojedinosti o kontaktu“ ili se obratite putem elektroničke pošte naš-mail: info@irgrijanje.hr

3. Koji osobni podaci se prikupljaju

Sve naše aktivnosti temelje se na strogo etičkim načelima i zakonskim zahtjevima, a mi se zalažemo za zaštitu privatnosti svih naših klijenata, posjetitelja naših web stranica. Zbog toga način na koji prikupljamo i pohranjujemo informacije, uključujući osobne podatke, ovisi o tome kako se koriste naše web stranice i povezane usluge. Ne prikupljamo nikakve osjetljive podatke o Vama.

3.1. Podaci prikupljeni na automatizirani način

Različite tehnologije mogu se koristiti na našoj web stranici u svrhu poboljšanja učinkovitosti i sigurnosti.

Takve tehnologije mogu dovesti do automatskog prikupljanja osobnih podataka od strane nas ili trećih strana. Primjeri takvih tehnologija su kolačići, web analiza. Naša web stranica koristi kolačiće. Da biste saznali više pročitajte našu Politiku kolačića .

Ova Web stranica nema poveznicu na treće stranice.

Podaci prikupljeni automatiziranim sredstvima mogu biti:

- Podaci o korištenju naše stranice uključujući najposjećenije i najgledanije stranice i poveznice na našoj web stranici.
- Broj ispunjenih obrazaca.
- Vrijeme provedeno na stranici.
- Najpopularnije ključne riječi koje korisnika vode do naše stranice.
- Vaša IP adresa.
- Informacije koje se skupljaju putem kolačića.
- Podaci vašeg uređaja poput hardwarea, sistemske aktivnosti, vrsti pretraživanja itd.

3.2. Podaci koje nam Vi pružate

Osobni podaci korisnika kao što su ime, prezime, adresa, telefonski broj, adresa elektronske pošte kao i drugi podaci prikupljati će se samo ako ih korisnik dobrovoljno dostavi putem e-maila ili telefona  u svrhu pružanja informacija o uslugama sve dok korisnik ne zatraži brisanje.

Tako sakupljeni podaci neće se učiniti dostupnima niti će se obrađivati u drugu svrhu bez izričitog pristanka korisnika, ako se ove internetske stranice koriste u okviru dozvoljenih uvjeta korištenja.
Truditi ćemo se da privatnost i anonimnost korisnika i posjetitelja ovih internetskih stranica bude maksimalno zaštićena.
Podaci koje ste nam vi dali uključuje, ali nije ograničeno na:

Podatke koje ste nam dali kod naručivanja usluge putem interneta (servis)

Osobne podatke koje ste nam dali putem e-maila, kontakt obrasca na našoj internet stranici

3.3. Podatke koje prikupljamo:

- ime i prezime,

- adresa,

- OIB,

- e-mail adresa,

- broj telefona / mobitela

- podaci o vozilu,

- IP adresa posjetitelja,

- ostali podaci koje nam napomenete, a želite da ostanu tajni.

4. Svrha u koju prikupljamo osobne podatke:

- Radi pružanja usluga u okviru obavljanja registrirane djelatnosti,

- Radi poboljšanja ove web stranice

- Što učinkovitijeg odgovora na Vaš upit,

- Osiguranja pružanja i plaćanja tražene usluge,

- Ispunjavanje drugih Zakonom propisanih obaveza kao što su:

- poštivanja pravnih i radnopravnih obveza temeljenih na pravu Unije i/ ili nacionalnom pravu države članice kojima voditelj obrade podliježe

- zaštite legitimnih interesa voditelja obrade ( zaštita imovine putem video nadzora i sl.)

- izvršavanje jedne ili više posebnih svrha za koju je ispitanik dao vlastitu privolu koja je dobrovoljna, posebna, informirana i nedvosmisleno izražena želja/pristanak na obradu osobnih podataka koji se na njega odnose

5.  Zakonitost obrade

Obrada osobnih podataka je zakonita jer je utemeljena na privoli koju ste nam Vi dali,a ako istu opozovete  isto ne utječe na zakonitost obrade koja se na istoj temeljila prije opoziva, nadalje temelji se na Ugovoru koje sklapamo u okviru obavljanja naše djelatnosti kao i na ispunjavanju zakonom propisanih obveza.

Također obrada je zakonita ako je nužna za zaštitu Vaših ključnih interesa kao i ispunjavanje zadaća od javnog interesa ili je utemeljena na legitimnom interesu AX Systems Adria j.d.o.o.

6. Otkrivanje Vaših podataka

Vaše osobne podatke možemo dijeliti onoliko koliko je potrebno da bi bili u skladu s našim pravnim obvezama te zakonima i propisima koji se odnose na nas.

Vaše osobne podatke možemo podijeliti ako imamo Vaš pristanak ili bez Vašeg pristanka ako je to potrebno kako bi izvršili svoje obveze prema Vama.

Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni te ih koristimo isključivo za potrebe pružanja gore navedenih usluga.

7. Vaša prava

Pravo na zahtjev za pristup Vašim osobnim podacima

Pravo na izmjenu i/ili brisanje Vaših osobnih podataka

Pravo na ograničavanje obrade Vaših osobnih podataka

Pravo na prijenos podataka

Možete zatražiti pristup, izmjenu, ispravak, ograničavanje obrade, prijenos ili brisanje Vaših osobnih podataka kontaktirajući nas putem elektroničke pošte info@irgrijanje.hr

8. Čuvanje i sigurnost osobnih podataka

AX Systems Adria j.d.o.o. prepoznaje važnost zaštite podataka, te kontinuirano kontrolira i potiče unaprjeđenja tehničkih, profesionalnih i organizacijskih sigurnosnih mjera i procedura.

Web stranica i serveri AX Systems Adria j.d.o.o. opremljeni su strogim sigurnosnim mjerama namijenjenim zaštiti Vaših osobnih podataka od nezakonitog uništavanja ili slučajnog gubitka, zlouporabe, izmjene, neovlaštenog otkrivanja ili pristupa te bilo kojih drugih nezakonitih oblika obrade.

AX Systems Adria j.d.o.o. nije odgovoran za gubitak osobnih podataka u procesu slanja prema web stranici.

Samo ovlašteni zaposlenici AX Systems Adria j.d.o.o. i pouzdane treće strane čije je korištenje osobnih podataka neophodno za izvršenje poslovnih interesa, kao što je prethodno navedeno, imaju pristup osobnim podacima.

Osobne podatke čuvamo za vrijeme trajanja poslovnog (ugovornog) odnosa, do opoziva privole ili onoliko dugo koliko nam nalažu propisi.

9. Nadzorno tijelo

Nadzorno tijelo za zaštitu osobnih podataka:

Agencija za zaštitu osobnih podataka
Martićeva ulica 14, 10 000 Zagreb
Tel. 00385 (0)1 4609-000
Fax. 00385 (0)1 4609-099
E-mail: azop@azop.hr
Web: www.azop.hr

AX Systems Adria j.d.o.o. surađuje sa nadzornim tijelom u slučaju povrede osobnih podataka o čemu ga je dužan izvijestiti najkasnije u roku od 72 sata od saznanja za povredu. Ako je izvjesno da će povreda prouzročiti visoki rizik za pojedinca, voditelj obrade dužan je nadležno tijelo o tome obavijestiti bez odgađanja. Ako je vjerojatno da će neka vrsta obrade prouzročiti visoki rizik za prava i slobode pojedinaca, voditelj obrade dužan je provesti procjenu učinka predviđenih postupaka na zaštitu osobnih podataka. Jedna procjena primjenjiva je na više sličnih postupaka obrade.

10. Izmjena ove politike

AX Systems Adria j.d.o.o. obvezuje se pridržavati temeljnih načela privatnosti i zaštite podataka, iz kojeg razloga redovito pregledavamo našu politiku privatnosti kako bismo podatke pratili i uskladili s načelima privatnosti i zaštitom podataka.
Ova politika privatnosti može se s vremena na vrijeme mijenjati kako bi zadržala korak s novim razvojem i prilikama koje se odnose na internet i kakobi bila u skladu sa važećim zakonima.
Sve promjene u politici privatnosti u budućnosti biti će objavljene na ovoj stranici.

Uporaba kolačića

Kako bi ova web stranica radila pravilno, kako bismo bili u stanju vršiti daljnja unaprjeđenja stranice, u svrhu poboljšavanja vašega iskustva pregledavanja, ova stranica mora na vaše računalo spremiti malenu količinu informacija ( Cookies ) . Preko 90 % svih web stranica koristi ovu praksu no prema regulacijama Europske unije od 25.03.2011. obvezni smo prije spremanja Cookie-a zatražiti vaš pristanak. Korištenjem web stranice pristajete na uporabu Cookie-a. Blokiranjem cookie i dalje možete pregledavati stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam neće biti dostupne.

Što je kolačić?

Kolačići su sastavni dio suvremenih internetskih stranica i sami po sebi nisu štetni, ne sadržavaju viruse ili neke druge zlonamjerne kodove.

Kolačić je informacija spremljena na Vaše računalo od strane web stranice koju posjetite. Kolačići obično spremaju Vaše postavke, postavke za web stranicu, kao što su preferirani jezik ili adresa. Kasnije, kada opet otvorite istu web stranicu internet preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene Vašim potrebama.

Kolačići mogu spremati širok pojas informacija uključujući osobne informacije (kao što je Vaše ime ili e-mail adresa). Ipak, ova informacija može biti spremljena jedino ako Vi to omogućite – web stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koji im Vi niste dali i ne mogu pristupiti drugim datotekama na Vašem računalu. Zadane aktivnosti spremanja i slanja kolačića Vama nisu vidljive. Ipak, možete promjeniti Vaše postavke internet preglednika da možete sami birati hoćete li zahtjeve za spremanje kolačića odobriti ili odbiti, pobrišete spremljene kolačiće automatski pri zatvaranju internet preglednika i slično.

Vrste kolačića

- Privremeni ili susret kolačići
- Trajni ili pohranjeni kolačići
- Vlastiti kolačići
- Drugi kolačići

Privremeni kolačići ili kolačići sesije uklanjaju se s računala po zatvaranju internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju privremene podatke, poput stavki u košarici za kupnju. Mi ih koristimo da omogućimo pristup sadržaju.

Trajni ili spremljeni kolačići ostaju na računalu nakon zatvaranja internetskog preglednika. Pomoću njih web-mjesta pohranjuju podatke, kao što su ime za prijavu i zaporka, tako da se ne morate prijavljivati prilikom svakog posjeta određenom mjestu. Trajni kolačići ostat će na računalu danima, mjesecima, čak i godinama. Ova informacija je anonimna – ne vidimo individualne podatke korisnika.

Kako onemogućiti kolačiće

Isključivanjem kolačića odlučujete da nećete dopustiti pohranjivanje kolačića na vašem računalu. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem internet pregledniku. Za informacije o postavkama kolačića, odaberite Internet preglednik koji koristite.

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Opera

Imajte na umu, blokiranjem kolačića i dalje možete pregledavati ovu web stranicu, no neke njezine mogućnosti Vam možda neće biti dostupne.

Ako želite saznati više o kolačićima, uključujući i informacije o tome kako se kolačići postavljaju te kako možete upravljati njima ili ih isključiti, posjetite web stranicu www.allaboutcookies.org ili www.youronlinechoices.eu. Ako želite onemogućiti praćenje putem servisa Google Analytics na svim web smjestima, posjetite web stranicu http://tools.google.com/dlpage/gaoptout.