O proizvodima i tehnologijama tvrtke UDEN-S

Energetski učinkovite IR ploče Uden -S predstavljaju više od 180 modela snage od 100 do 700 W. Razlikuju se dizajnom, dimenzijama i načinom ugradnje, što je prednost u odnosu na ostale sustave grijanja, zato su idealni kao glavno ili dodatno zagrijavanje prostora u kojem će ljudi provode više vremena.

Način rada UDEN-S IR ploča

Kao što su nas učili u školi, jedan od glavnih izvora ljudske topline je toplinsko zračenje, širenje elektromagnetnih čestica koje stvaraju toplinu. Video zapis koji ćete pronaći ispod teksta je najlakši način da se to zračenje slikovito prikaže.

Na isti način IR ploče Uden-S prenose toplinu: dužnim valovima. Valovima koji se stalnim emitiranjem pretvaraju u toplinsku energiju. Uz IR panele UDEN-S je prostor je topao, poput toplih papučica.

Za grijanje prostora s infracrvenim panelima Uden-S nisu potrebni energetski kotlovi, cijevi, pumpe i slično. Toplinski valovi šire se površinom zidova, poda i drugim predmetima u prostoru, te dolazi do izravnog i postupnog zagrijavanja. Također dolazi do izmjene topline među grijanim objektima koji ujedno zagrijavaju i zrak u prostoriji. U takvim okolnostima osjećamo puno više udobnosti nego kod konvencionalnog grijanja kada zagrijavamo samo zrak u prostoru, samim time troškovi grijanja su niži (do 60%>> što ovisi o nekoliko čimbenika, kao što su izolacija zgrade, debljina stijenke, materijal u sobi ...).

Jedinstveni sastav IR ploče u DEN-S

Metalno - keramička ploča je stalak s grijaćim elementom koji je "skriven" pod visokim tlakom u samoj ploči. Na taj način dobivamo ravnomjernu raspodjelu topline na površini i izvrsna svojstva poput: visoke čvrstoće, električne izolacije, sigurnost od požara, vrlo nisku apsorpciju vlage, jasan dizajn i estetski izgled (debljina samoga grijaća je samo oko 15 mm). Ploča je zaštićena metalnim kućištem.

Keramički IR paneli Uden -S počinju emitirati toplinu nakon pet minuta rada, te zbog svoje sposobnosti akumuliranja topline, emitiraju toplinu i do 1,5 sati nakon isključivanja , bez troškova električne energije!

Sigurnost

U proizvodnji IR ploča UDEN-S koriste se samo prirodni materijali ukrajinskih, njemačkih i talijanskih proizvođača i ekološki prihvatljive moderne tehnologije oslikavanja (uključujući premazivanje praškom). Stoga, UDEN-S IR ploče imaju dobru izdržljivost, glatku površinu, te nemaju nikakav miris prilikom korištenja.

Odredite broj UDEN-S IR ploča

Potrebna snaga sustava grijanja ovisi o potrebnoj toplini u prostoru. Prostori s dobrom izolacijom i visinom stropa od 2,5 m, za grijanje s infracrvenim pločama Uden-S zahtjeva otprilike 0,5 kW na svakih 10 m2 prostora. Kako bi podaci bili precizniji, predlažemo vam da koristite naš besplatan izračun . Da biste dobili što točnije podatke, kontaktirajte naše operatere i zatražite detaljnije podatke o proizvodu.

Upravljanje sustavom grijanja: udobnost i ekonomičnost

IR ploče U DEN-S moguće je kontrolirati pomoću termostata koji reguliraju temperaturu u prostoru. Za dodatnu uštedu i udobnost temperatura se može podesiti za svaku prostoriju odvojeno. Da bi se postigla optimalna temperatura prostora (ako su IR ploče primarni izvor grijanja) potrebno je pravilno izračunati broj ploča, da bi radile u prosjeku 5-7 sati dnevno. Za optimalne rezultate u svakoj prostoriji je potrebno instalirati termostat koji regulira rad jedne ili više IR ploča. U slučaju uporabe Univerzalnih IR ploča, svaka se može odvojeno regulirati termostatom ili termo satom koji je uključen u utičnicu, a na njega IR ploča.